Aquest any, l’eix vertebrador de les disfresses ha estat els animals en perill d’extinció. Podeu llegir alguna curiositat sobre aquests animals i veure el reportatge fotogràfic seguint aquest enllaç.

La Selva

P3 Micos

Comencem la desfilada de Carnestoltes amb l’alumnat de P3 que van disfressats de MICOS.

Habitants sobretot de la selves tropicals d’Amèrica del Sud i l’Àfrica, els micos es troben en perill d’extinció per la crema i tala dels boscos tropicals. També se’n fa una caça massiva per a aliments i comerç d’espècies silvestres.

P4 Camaleons

Existeixen unes 161 espècies de camaleons i la majoria es troben a Àfrica, a la zona al sud del Sàhara.

Són famosos per poder canviar el seu color per camuflar-se. 

Els camaleons es troben en perill d’extinció pel deteriorament dels arbres on viuen els camaleons i la nul·la regeneració dels seus hàbitats.

P5 Guacamais

Si bé hi ha vàries espècies de guacamais, destaca la baixa població de guacamais blaus, dels quals només en trobem 100 en captivitat. Els guacamais, són uns ocells d’uns 70 cm de longitud i que poden obrir les seves ales fins a 140 centímetres.

 

El mar

1r Taurons 

Sota l’aigua 

Aquests animals que tenen la fama de ser molt ferotges, es troben en perill d’extinció per la seva caça massiva. Són carnívors i s’alimenten de foques, lleons marins, petites balenes…Hi ha taurons que arriben a menjar fins a 400kg de carn al dia. 

1 terç de les 40 espècies de taurons del Mediterrani es troba en perill d’extinció. 

2n Tortugues marines

Aquests rèptils tan famosos per la seva closca, viuen a molts llocs del planeta i n’existeixen moltes espècies. La tortuga babaua, una de les que ens va visitar a la platja de Mataró fa uns anys, pot mesurar fins a un metre i pesar més de 160 kg. Les principals amenaces de l’espècie son la brutícia que llencem al mar com ara bosses de plàstic, ja que creuen que son meduses, una de les seves preses més habituals, i al menjar-se-les, s’ofeguen.

3r Pops

Aquests animals amb 8 tentacles fan entre 40 i 60 cm, tot i que hi ha exemplars més grans.

Són de color grisós o marronós, però canvien de color per passar desapercebuts sobre el fons marí.

Els pops estan en greu perill d’extinció per la destrucció dels coralls i del seu hàbitat natural, però sobretot per la sobrepesca per utilitzar-ne la seva tinta.

4t Axolots i manatís

Els axolots són uns animals originaris de Mèxic que s’han posat molt de moda arrel de la seva aparició al videojoc Minecraft. Tot i això, n’hi ha menys de 100 en llibertat. Això es deu a que degut a la seva fama, molta gent els ha volgut tenir de mascota i que altres animals, com les carpes, els treuen els seus aliments. 

Els manatís han perdut molts dels seus hàbitats degut a l’acció humana i i la contaminació dels oceans.

 

La Sabana

5è Zebres

Tret d’algunes poblacions de zebres comunes que habiten el centre d’Etiòpia, les zebres viuen únicament a la meitat sud del continent africà. La desforestació i la caça furtiva de zebres ha provocat que en quedin menys de 500 en llibertat i que la majoria es trobin en reserves naturals protegides.

 

6è Girafes

La girafa, el mamífer més alt del planeta, va ser catalogada com a espècie en perill l’any 2016 per la creixent urbanització de l’Àfrica i la destrucció d’hàbitats, la caça il·legal i l’expansió de l’agricultura i la mineria, així com les guerres i altres conflictes .El seu coll és tan llarg per poder aconseguir les fulles més altes i tendres dels arbres. Les girafes adultes poden arribar a pesar fins a 900kg.

2n d’ESO Pingüins

Aquests ocells no poden volar, però són grans nedadors. Hi ha divuit espècies de pingüins l’emperador és el més gran i el pingüí blau el més petit. Els pingüins estan en perill d’extinció pel trencament del gel a l’Antàrtida com a conseqüència de l’escalfament global.