L’Escola El Turó és una escola compromesa i solidària i, per aquest motiu, organitza activitats transversals tant de caràcter lúdic com social. Aquí hi trobareu una petita mostra de les nostres activitats i campanyes més destacables.

NADAL

La festa de Nadal d’El Turó no és només un espectacle musical sinó que es converteix any rere any, a través de les diferents activitats que organitzem, en un espai de retrobament d’antics alumnes, de jocs tradicionals i rialles, de converses relaxades entre famílies i d’apropament entre tots els membres de la Comunitat Educativa.

Podeu veure’n una mostra en el nostre canal de Youtube o bé en aquest àlbum de fotografies.

LA MARATÓ TV3

Ja fa molts anys que l’Escola El Turó participa activament a La Marató de TV3 amb diverses activitats que ens permeten recollir fons i ajudar així en la recerca i la investigació de tot tipus de malalties. És indubtable la solidaritat de la Comunitat Educativa d’El Turó, la qual es supera any rere any.

Podeu veure una mostra de les activitats portades a terme en el vídeo de La Marató d’enguany.

SETMANA DE LA CIÈNCIA

El mes de novembre, tots els alumnes i docents de l’Escola celebrem la Setmana de la Ciència. Els objectius d’aquest esdeveniment són fomentar l’aprenentatge internivells, l’organització entre iguals, l’autonomia dels alumnes, l’aprenentatge de les ciències i el gaudi personal.
Per això ens organitzem en 4 blocs d’activitats:
1. Activitats científiques a les pròpies aules en les que els mestres de cada cicle organitzen activitats amb un eix conductor relacionat amb el tema que la Comissió de Ciències ha pactat i consensuat amb tots els docents amb anterioritat.
2. Activitats englobades dintre de la Fira de Ciències que organitzen els alumnes de Secundària pels alumnes de Primària i Educació Infantil.
3. Activitats de recerca científica amb els alumnes de Secundària.
4. Activitats de recerca científica preparades pels alumnes de Secundària per als alumnes de Primària i Educació Infantil.

JOCS FLORALS

Un dels estandards de l’Escola el Turó és el seu compromís amb les festes i tradicions populars catalanes i, els Jocs Florals, n’esdevenen el màxim exponent.

Des de 1979 es porten celebrant a l’Escola any rere any (amb l’única interrupció de la pandèmia) a través d’un certamen literari que esdevé una gran festa amb convidats i tribunal de renom, música i dansa. Els Jocs Florals posen de manifest la germanor entre tots els membres d’aquesta gran Comunitat Educativa, reivindicant alhora la importància de la literatura catalana i posant en valor el potencial i l’esforç del nostre alumnat.

PLA D’ACCIÓ TUTORIAL

El Pla d’Acció Tutorial i el Projecte de Convivència són els eixos vertebradors del desenvolupament de les competències personals i socials del nostre alumnat.

El Racó d’en Paus a Infantil, l’Apadrinament Lector entre Infantil i Primària, i el Projecte de Delegats a Secundària en són alguns exemples. Aquests projectes es sumen a les activitats de tutoria i a l’acció tutorial que es porta a terme de manera transversal en el dia a dia de l’Escola.

Al Turó acompanyem el nostre alumnat per tal d’assolir la seva autonomia personal, coneixent-se millor, tenint una bona autoestima i regulant-se emocionalment. Des d’Infantil fins a Secundària potenciem el seu creixement personal i els preparem per ser competents en l’àmbit personal i social.

DIA DE LA MÚSICA 

La música és un dels eixos cabdals que ens ajuda a entendre la idiosincràsia de l’Escola. Tant ho és que celebrem anualment el Dia de la Música a finals de juny. Durant la festivitat, a cada edició l’alumnat realitza un concert en directe per a totes les famílies al voltant d’un eix temàtic diferent.

D’aquesta manera, hem viatjat per les músiques de tot al món, des del rock català fins als principals musicals de Broadway, passant per figures com la de Michael Jackson. Tots plegats -des dels més petits amb les seves veus fins als conjunts instrumentals d’ESO- fan que aquest dia puguem gaudir de la música en comunitat i amb un gran espectacle. 

PROGRAMA SI! 

El Programa SI! (Salut Integral) desenvolupat per la Fundació SHE és un projecte que hem iniciat a les aules d’educació infantil. Neix de la voluntat del cardiòleg Valentí Fuster de promoure la salut cardiovascular amb l’objectiu d’educar l’alumnat en l’adquisició d’uns hàbits saludables des de ben petits i petites, ensenyant-los a mantenir uns bons hàbits de vida, incidint en el coneixement del cos i el cor, l’alimentació saludable, la pràctica d’activitat física i la gestió d’emocions.
El personatge central del programa és en Càrdio, encarregat de presentar diferents activitats per conscienciar, fomentar i motivar els infants a tenir cura de la seva salut.

EL TURÓ CUIDA EL PLANETA

A la nostra Escola ens comprometem amb el reciclatge, la reutilització i la reducció de residus per preservar el medi ambient. És per aquest motiu que realitzem projectes amb el nostre alumnat des d’ Infantil i fins a 4t d’ ESO, per conscienciar-lo de la importància de tenir cura del planeta.

Des de fa un parell de cursos, hem encaminat les nostres actuacions cap a poder fer de l’Escola un lloc més sostenible i poder-nos convertir en Escola Verda. Per això, alguns dels projectes principals que ja hem incorporat al nostre Projecte Educatiu són la correcta separació de residus, l’ús d’embolcalls sostenibles a les festes escolars, la conscienciació del mal ús del plàstic i com afecta al medi ambient, l’elaboració d’un Boc’n’Roll per reduir l’ús del paper d’alumini, etc.

ACTIVITATS SOLIDÀRIES I DE SERVEI A LA COMUNITAT

A l’Escola El Turó creiem que és molt important formar l’alumnat també en aquells àmbits que no són estrictament els acadèmics. És per aquest motiu que cada any participem en diferents projectes de Servei a la Comunitat i ens adherim a campanyes solidàries i de col·laboració. Fomentar l’altruisme i les accions voluntàries és una bona manera d’ajudar el nostre alumnat a créixer com a persones mentre aprenen a ajudar els altres.

Des de l’àmbit del Servei Comunitari tenim contractes de col·laboració amb l’entitat Voluntaris per al futur així com amb Càritas o amb diferents Casals d’avis de la nostra ciutat. A més a més, ja fa diversos cursos que participem en la recollida de roba usada i en el Gran Recapte d’aliments.