Sin categoría

Setmana de la Ciència

En el marc de la 26a Setmana de la Ciència a l’Escola organitzarem activitats científiques relacionades amb la meteorologia. 

La FIRA de la ciència: activitat internivells en la que els alumnes de la Secundària organitzen i dinamitzen diverses activitats recreatives i experimentals per treballar la física de la meteorologia i els fenòmens meteorològics. Aquesta activitat va dirigida als alumnes d’Educació Infantil i Primària.
Taller de Ciència Sorprenent: Taller d’experiments dirigit als alumnes de 5è i 6è de Primària i a tota la Secundària.
Activitats d’aula: el professorat prepara activitats relacionades amb la meteorologia.

By |11/11/2021|Sin categoría|

Guanyadors disfressa més sostenible

Quina tarda més fantàstica i divertida hem passat a l’Escola!!! Gràcies a en Pep López hem rigut, hem ballat i hem cantat a través d’un món de contes i cançons tradicionals. Quines ganes de veure els més petitons gaudir tant i tenir la mirada plena d’il·lusió! I, a més a més, la M. José Pérez, com a Regidora de Cultura de l’Ajuntament de Mataró ens ha fet el lliurament del diploma acreditatiu del premi aconseguit el curs passat.

Pots accedir a l’àlbum multimedia seguint aquest enllaç:

https://photos.app.goo.gl/LFvhR5PcQb4GD5eWA

By |07/11/2021|Sin categoría|

Horaris Curs 2021/2022

Ja podeu consultar els horaris del curs 2021/2022 a la secció de circulars i documents de la web de l’Escola.
Circulars i documents

By |07/09/2021|Notícies, Sin categoría|

42ens Jocs Florals

Benvolgudes famílies,
Com ja sabeu, els Jocs Florals són una de les festes més importants que se celebren a l’Escola. Aquesta consisteix en un concurs literari on hi participa tot l’alumnat de Primària i Secundària i compta cada any amb un Convidat d’Honor. Enguany l’escollit és Jordi de Manuel, un escriptor i professor català tant de novel·la juvenil com de novel·la negra per a adults. Paral·lelament, l’alumnat d’Educació infantil celebra unes Jornades Literàries on explica endevinalles, fa teatre, recita poemes, etc.

Aquest curs, a causa de les restriccions sanitàries, hem unit aquestes dues festes en un sol acte i hem gravat els diferents elements que les integren per tal que en pugueu gaudir tranquil·lament des de casa.

Així doncs, tots i totes podreu descobrir aquesta festa literària a través dels vídeos que hem penjat en una llista al nostre canal de YouTube. Hi trobareu actuacions musicals, el vídeo del Convidat d’Honor d’enguany, la presentació de l’alumnat de 3r i 4t d’ESO i la lectura dels textos guanyadors. Encara que el format sigui diferent, esperem que us agradi i que ho compartiu a través de les xarxes socials.

Vídeos Jocs Florals

També volem compartir els texts dels guanyadors i dels accèssits perquè els llegiu i gaudiu amb la calma que es mereixen.

Textos dels guanyadors i dels accèssits

By |27/05/2021|Notícies, Sin categoría|

Dia Internacional de la Dansa

El Dia Internacional de la Dansa se celebra mundialment el dia 29 d’abril. Per aquest motiu celebrem aquest dia amb la visualització de diferents danses que han preparat els alumnes de 1r i 3r de Primària. Des de l’escola continuem realitzant el projecte Fem Dansa amb l’objectiu de potenciar la dansa a l’Escola,  treballant l’expressió corporal.

Pots veure els balls seguint els enllaços següents:

EL POMERÓ – 3R DE PRIMÀRIA

L’OCELL DE FOC – 3r de primària

L’ÀLIGA DE RUBÍ (Grup 1) – 3r de Primària

L’ÀLIGA DE RUBÍ (Grup 2) – 3r de Primària

BANANA BOAT – 1r de Primària

By |29/04/2021|Sin categoría|

Jornada de Portes Obertes

Si voleu conèixer la nostra Escola demaneu cita prèvia per les jornades de Portes Obertes presencials. Si ho preferiu, també podem concertar una entrevista online.
 

 

By |04/02/2021|Notícies, Sin categoría|

Portes Obertes 2021

En aquest enllaç trobareu tota la informació sobre les Portes Obertes d’enguany. També podeu ampliar la informació o demanar una cita per visitar l’escola trucant al 937 982 286 o enviant un correu electrònic a secretaria@escolaelturo.cat
Sessions presencials de “Portes obertes” amb cita prèvia:
-Del 22 al 26 de febrer, de 17:30 a 19h.
-6 de març, de 9 a 13 h.
Rda. Rocablanca 46, Mataró

By |27/01/2021|Notícies, Sin categoría|

Setmana Bio

Coincidint amb la Setmana Bio, l’Escola proposa un seguit participatives.

EDUCACIÓ INFANTIL i PRIMÀRIA

Els alumnes de P-5, 1r-2n i 4t de Primària, dins del seu Projecte de l’Hort, faran la “Plantada de la Tardor”.

EDUCACIÓ SECUNDÀRIA

Les famílies de l’Escola en sabem prou sobre els aliments ecològics?

Els alumnes de 1r ESO han dissenyat un formulari google amb el que volen preguntar a totes les famílies de l’Escola què opinen i què saben sobre els aliments ecològics. L’enllaç del formulari és aquest: https://forms.gle/NtAbMpkPz7kHMpH38

Els alumnes us agrairan molt les vostres aportacions, i així podran continuar la seva investigació.

Què ens explica un expert?

També faran una entrevista a una mare de l’Escola, l’Elisabeth, que treballa a una botiga de productes ecològics perquè els hi expliqui coses interessants i respongui els dubtes que tenen els alumnes sobre el tema.

Actualització: Pots veure l’entrevista seguint aquest enllaç i llegir la transcripció aquí.

Quin petit canvi en el consum dels aliments podem fer per millorar la salut del planeta?

Finalment, penjaran un petit mural per mirar amb un ulls diferents la producció, venda i consum dels aliments ecològics. El podreu veure a  l’entrada de l’Escola i a les xarxes socials de l’Escola

Imatges inspiradores que ens facin reflexionar sobre els nostres hàbits. La classe de 2n d’ESO presenta el 1r Concurs FotoEco’20 de l’Escola El Turó. El concurs està obert a les següents categories:

CATEGORIA PRIMÀRIA (4t-5è i 6è) per la foto ECO més BONICA.
CATEGORIA SECUNDÀRIA (1r -3r i 4t) per la foto ECO més REIVINDICATIVA.
CATEGORIA PROFESSORAT I PAS per la foto ECO més EDUCATIVA.
CATEGORIA FAMÍLIES per la foto ECO més FAMILIAR.

Les bases del concurs les podeu trobar seguint aquest enllaç. Esperem que la proposta us engresqui.

Moltes gràcies per endavant!

Segur que, com […]

By |19/10/2020|Notícies, Sin categoría|

Matriculació Curs 2020/2021

Alumnes assignats al centre
Llista d’espera a 7 de juliol de 2020

 

By |08/07/2020|Sin categoría|

Pla d’obertura

Benvolgudes famílies,

El Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya ha elaborat el Pla d’obertura de centres educatius en fase 2 de desescalada en la finalització del curs 2020-2021. Es preveu que la nostra població entri en fase 2 el proper dia 8 de juny. El pla d’obertura acabarà el 19 de juny.

Partint d’aquest pla, cada centre ha d’elaborar el seu propi pla d’obertura i el nostre centre ho ha fet seguint totes les indicacions que ens ha donat el Departament, tant pel que fa l’organització del centre com a les mesures de salut i seguretat.

El que segueix vigent i té un caràcter prioritari en aquest final de curs és l’atenció telemàtica, les classes virtuals i les tasques setmanals.

QUINS SÓN ELS REQUISITS PER L’ASSISTÈNCIA?

Per assistir al centre educatiu s’ha de complir els següents requisits:

–  Absència de simptomatologia compatible amb la COVID-19 (febre, tos, dificultat respiratòria, malestar, diarrea…) o amb qualsevol altre quadre infecciós.
–  No convivents o contacte estret amb positiu confirmat o simptomatologia compatible en els 14 dies anteriors.
–  Calendari vacunal al dia.

A més a més, cal haver enviat un correu al centre explicitant aquesta assistència i adjuntant-hi la Declaració Responsable de l’Etapa pertinent.

ASSISTÈNCIA ALUMNAT D’INFANTIL: En aquest cas, per poder assistir al centre, a més a més de complir els requisits anteriors, cal certificar que els dos progenitors estan obligats a treballar fora de casa de manera presencial. Per a poder-ho acreditar, hauran d’omplir la Declaració responsable i hauran d’adjuntar un Certificat de l’empresa o entitat on es presti servei, especificant dies, horaris i la necessitat de la presencialitat.

COM S’ORGANITZARAN ELS GRUPS?

Els alumnes estaran en grups reduïts i estables i es seguiran les mesures de prevenció i higiene recomanades.

Grups de: P3 (8)* […]

By |02/06/2020|Notícies, Sin categoría|