A 2n de Primària hem començat el curs treballant l’educació emocional a través del llibre “El Monstre de Colors” de l’escriptora Anna Llenas. Després d’explicar el conte i parlar una bona estona de les emocions (de com se senten, del què els passa per dins davant de determinades situacions, etc.),  introduïm els pots de les emocions. Amb el llibre aprenem que conèixer, identificar i expressar les emocions és molt important per estar bé amb nosaltres mateixos, així que per grups cooperatius vam pintar i retallar un pot de les emocions per tal de classificar-les. Vam obtenir els pots de l’alegria, la tristesa, la por, la ràbia i la calma.

Tot seguit, cadascú va escriure el seu nom a una pinça de fusta i van posar la pinça al pot que els identificava en aquell moment. Cada dia dediquem uns minuts a reconèixer les emocions i els alumnes col·loquen la pinça al pot corresponent.

Així mateix, se’n fa un registre i a final de mes els nens i nenes faran una reflexió de per què han sentit aquelles emocions.