GEGANTERS

La colla gegantera Carretero es va formar el 1999 i des de llavors han portat el Carretero, la senyoreta Haris i la Turoneta per innombrables cercaviles i festes majors.

Descarrega’t aquí els dibuixos dels Gegants de l’escola i pinta’ls!

Fes clic aquí per escoltar la Marxa d’en Carretero i aquí per descarregar la partitura.

El Carretero

El Carretero representa l’antic conserge de l’escola, el senyor Ciriaco Carretero. Inicialment va ser construït com a capgròs l’any 1990 per en Lluís Torner, creador, entre d’altres, del Negrito del Parc i de l’Omar el Pirata.

Durant el curs 1998-1999, amb motiu del 30è aniversari de l’escola, el vell capgròs es va transformar en gegant. La primera estructura de fusta la va construir un dels Mestres, l’actual director, en Carles Cumalat.

La Senyoreta Haris

La senyoreta Haris es la representació al·legòrica d’una professora de català de l’escola. Està construïda a l’any 2008, per una família de l’escola ( Del Pozo Canal ) i està apadrinada pels gegants Lucius Marcius i la Norilca. Porta un vestit grana i blanc amb un llibre a la mà dreta i té una alçada de 3,18 metres i fa un pes de 22 kilograms.

La Turoneta

La Turoneta ha estat construïda pels propis nens i famílies de l’escola. Va ser estrenada el 17 de juny de 2006 i té una alçada de 3,25 metres.

Participa a la Colla

Per fer-ho, posat en contacte  al facebook de la “Colla Gegantera El Carretero” o contactant amb la nostre cap de colla, la Úrsula Poza.

Per participar a la Colla escriguin un correu a: collagegantera@escolaelturo.cat